Blog

Ceviz Düşük Kan Basıncına Yardımcı Olabilir

25 Aralık 2018

Yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve inme için önemli bir risk faktörüdür.

Bazı araştırmalar, ceviz yemenin yüksek tansiyonlu kişilerde ve stres altındayken sağlıklı kişilerde dahil olmak üzere, tansiyonu düşürmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Diğer diyetler arasında, yüksek kalp hastalığı riski taşıyan yaklaşık 7,500 yetişkinin dört yıllık PREDIMED çalışması, günlük olarak 1 ons (28 gram) karışık yemiş ile desteklenen bir Akdeniz diyetini test etti , bunların yarısı cevizdi.

Çalışmanın sonunda, cevizle zenginleştirilmiş Akdeniz diyetindeki insanlar, diyastolik kan basıncında (alt sayı) 0,65 mmHg daha fazla düşüşe sahip olmuştur.

Bu, kuruyemişlerin sağlıklı beslenmenin kan basıncı faydalarını biraz geliştirebileceğini düşündürmektedir. Bu önemlidir, çünkü kan basıncındaki küçük farklılıkların kalp hastalığı, ölüm riskiniz üzerinde büyük bir etkisi olduğu düşünülmektedir.

ÖZET olarak bazı çalışmalar, kalp-sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak, günlük olarak 1 ons (28 gram) ceviz yemeğinin kan basıncını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Ceviz Tip 2 Diyabet'i Yönetmeye ve Riskinizi Düşürmeye Yardımcı Olabilir

25 Aralık 2018

Gözlemsel çalışmalar, cevizlerin, daha düşük bir Tip 2 diyabet riski ile bağlantılı olmasının bir nedeninin, kilo kontrolüne yardımcı olmaları olduğunu ortaya koymaktadır. Fazla kilo, yüksek kan şekeri ve diyabet riskinizi artırır.

Tip 2 diyabetli 100 kişide yapılan kontrollü bir çalışmada, 3 ay boyunca günde 1 çorba kaşığı soğuk sıkılmış ceviz yağı tüketirken, her zamanki gibi diyabet ilaçları ve dengeli beslenmeye devam ederken, açlık kan şekerinde % 8'lik bir azalmayla sonuçlanmıştır.

Ceviz Kilo Kontrolünü Destekler

25 Aralık 2018

Cevizlerde kalori yoğundur, ancak çalışmalar onlardan emilen enerjinin diğer besin maddelerine göre beklenenden % 21 daha az olduğunu göstermektedir

Dahası, ceviz yemek bile iştahınızı kontrol etmeye yardımcı olabilir.

10 obez insan üzerinde yapılan iyi kontrollü bir çalışmada, beş gün boyunca günde bir kez yaklaşık 1.75 ons (48 gram) ceviz ile yapılan bir smoothie içeceği, iştah ve açlık oranını azalttığı gözlemlenmiştir.

Buna ek olarak, cevizli smoothieleri tüketen katılımcılarda beş gün sonra yapılan beyin taramalarında, kek ve patates kızartması gibi çok cazip yiyecek işaretlerine direnmelerine yardımcı olan aktivasyonunu arttırdığını gösterdi.

Daha büyük ve uzun süreli çalışmalara ihtiyaç duyulsa da, bu cevizlerin iştahı ve kilo kontrolüne nasıl yardımcı olabileceğine dair bazı öngörüler sağlar .

ÖZET olarak, kalorisi yoğun olmasına rağmen, cevizdeki bütün kalorileri ememezsiniz. Ayrıca, iştahınızı ve açlığı kontrol yardımcı olabilirler.

Ceviz Bazı Kanser Risklerini Azaltabilir

25 Aralık 2018

Hayvan ve insan ile yapılan bilimsel çalışmalarda gözlenen, ceviz yemenin meme, prostat ve kolorektal kanserler de dahil olmak üzere belirli kanser riskini azaltabileceğini göstermektedir.

Daha önce belirtildiği gibi, cevizler polifenol ellagitanninler açısından zengindir. Bazı bağırsak bakterileri bunları ürolitinler olarak adlandırılan bileşiklere dönüştürebilir.

Urolitinler bağırsağınızda antienflamatuvar özelliklere sahip olabilir; bu, ceviz yemenin kolorektal kansere karşı korunmasına yardımcı olmasının bir yolu olabilir. Ürolitinlerin anti-inflamatuar etkileri diğer kanserlere karşı da koruyabilir.

Ürolitinler, vücudunuzdaki hormon reseptörlerini bloke etmelerini sağlayan hormon benzeri özelliklere sahiptir. Bu, hormonla ilişkili kanserlerin, özellikle de meme ve prostat kanserlerinin riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Ceviz yiyenlerin bu ve diğer kanserlerin riskini azaltma üzerindeki etkilerini ve ayrıca yardımcı olabilecekleri tüm yolları veya mekanizmaları açıklığa kavuşturmak için daha fazla insan çalışmasına ihtiyaç vardır.

ÖZET olarakCevizlerdeki polifenoller meme, prostat ve kolorektal kanserler dahil olmak üzere belirli kanser riskini azaltabilir. 

Ceviz Yüksek Antioksidan Aktiviteye Sahiptir

27 Kasım 2018

Bu aktivite , cevizlerde yüksek olan E vitamini, melatonin ve polifenol adı verilen bitki bileşimlerinden gelmektedir.

Sağlıklı yetişkinlerde yapılan küçük bir çalışma, ceviz bakımından zengin bir öğün yemeğin, yedikten sonra “kötü” LDL kolesterolün oksidatif hasarını önlediğini göstermiştir.

Bu sağlık bakımından yararlıdır, çünkü okside LDL atardamarlarınızda ateroskleroz oluşumuna neden olur.

ÖZET olarak Cevizler, aterosklerozu destekleyen “kötü” LDL kolesterolünden kaynaklanan hasarlar dahil olmak üzere vücudunuzdaki oksidatif hasara karşı savaşmaya yardımcı olabilecek mükemmel bir antioksidan kaynağıdır.

Ceviz Omega-3'lerin Süper Bitkisel Kaynağı

27 Kasım 2018

Cevizde bulunan Omega-3 yağı miktarı, herhangi bir diğer meyveye kıyasla önemli ölçüde daha yüksektir ve 1 ons (28 gram) porsiyon başına 2.5 gram Omega3 sağlar.

Ceviz dahil olmak üzere bitkilerden elde edilen Omega-3 yağına alfa-linolenik asit (ALA) denir . Bu sağlıklı beslenme bakımından önemli bir yağdır, yani onu diyetinizle almanız gerekir.

Tıp otoritelerine göre, ALA' nın yeterli alımı 1.6 ve 1.1' gram/gün (tüm erkek ve kadınlar için)  alınmalıdır. Tek bir ceviz porsiyonu bu miktarı karşılar.

Gözlemsel çalışmalar, günde yediğiniz her bir ALA gramının kalp hastalığından ölme riskinizi %10düşürdüğünü göstermiştir.

ÖZET olarak Ceviz, kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilecek Omega-3 yağının bitki formunun iyi bir kaynağıdır.

Ceviz Enflamasyonu Azaltabilir

27 Kasım 2018

Enflamasyon kalp hastalığı, Tip 2 diyabet, Alzheimer hastalığı ve Kanser de dahil olmak üzere birçok hastalığın köküdür ve oksidatif strese neden olabilir.

Cevizdeki polifenoller bu oksidatif stres ve iltihapla savaşmaya yardımcı olabilir. Ellagitanninler olarak adlandırılan bir polifenol alt grubu özellikle bu konuda etkin olabilir.

Bağırsaklarınızdaki yararlı bakteriler ellagitanninleri, enflamasyona karşı koruyan ürolitinler olarak adlandırılan bileşiklere dönüştürürler.

Cevizlerde ALA omega-3 yağ, magnezyum ve amino asit de, inflamasyonu azaltabilir.

ÖZET olarak Cevizlerdeki bazı bitki bileşikleri ve besinler, birçok kronik hastalığın önemli bir suçlusu olan enflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilir.

Ceviz Sağlıklı Bir Geni Teşvik Ediyor

27 Kasım 2018

Çalışmalar, bağırsaklarınızın sağlığını geliştiren bakteriler ve diğer sağlığa yardımcı mikroplardan (bağırsak mikrobiyotalarınız) zengin olsaydı, sağlıklı bir bağırsak ve genel olarakta iyi bir sağlığa sahip olma olasılığınızın daha yüksek olduğunu gösterir.

Mikrobiyota kompozisyonunuzun sağlıksız olması obezite, kalp hastalığı ve kanser riskinizi artırmaktadır.

Ne yediğiniz, mikrobiyotalarınızın durumunu önemli ölçüde etkileyebilir. Ceviz yemek, mikrobiyotalarınızın ve bağırsağınızın sağlığını desteklemenin bir yolu olabilir.

Yapılan bir bilimsel çalışmada, 194 sağlıklı yetişkin sekiz hafta boyunca her gün 1,5 ons (43 gram) ceviz yediklerinde, ceviz yemediği bir süreye kıyasla faydalı, probiyotik bakterilerinde bir artış gözlenmiştir.

Buna, bütirat üreten, bağırsağınızı besleyen ve bağırsak sağlığını destekleyen bir yağ olan bakteri artışı dahildir.

ÖZET olarak Ceviz yemek sadece sizi değil, aynı zamanda bağırsaklarınızda yaşayan yararlı bakterileri de besler. Bu, bağırsaklarınızın sağlığını artırır ve hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.